EFT

EFT is een vorm van acupressuur ontwikkeld door Gary Graig.

  • ‘De oorzaak van alle negatieve emoties is een verstoring in het energiesysteem van het lichaam’ Gary Graig

Onze overtuigingen creëren onze realiteit.
(Onbewuste) negatieve overtuigingen creëren je negatieve realiteit.
EFT richt zich op het transformeren van deze negatieve overtuigingen zodat je je innerlijk potentieel volledig kunt ontwikkelen. Onder fysieke, psychische en relationele klachten zitten meestal onbewuste negatieve overtuigingen gebaseerd op oude ervaringen, generalisaties, familie overtuigingen, culturele overtuigingen etc.

Manja Delsing EFT

EFT is een speciale behandeltechniek waarmee je zowel deze negatieve overtuigingen als de daaruit voortkomende emotionele problemen en lichamelijke klachten succesvol kunt behandelen. Het is een eenvoudige en efficiënte techniek waarbij cognitieve therapie gecombineerd wordt met acupressuur. Bij EFT betekent dit dat er zachtjes ‘geklopt’ wordt op 8 verschillende acupunctuurpunten. Op deze manier werkt EFT met het energiesysteem van het lichaam en maakt het de negatieve emoties (blokkades) behorende bij een bepaalde gebeurtenis vrij en verwijderd deze.

De kern van een EFT behandeling is dan ook niet het ‘praten over’ klachten/gebeurtenissen als wel het aanpakken en verwijderen van de oorzaak van deze problemen en gebeurtenissen, de negatieve overtuigingen.
EFT is een techniek die lichaam en geest in balans brengt, zodat de energie weer vrij kan stromen en iedereen de mogelijkheid biedt om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor eigen welzijn en gezondheid.

EFT is toepasbaar op alle vormen van stress, werkt bij iedereen, is meetbaar, kent geen negatieve bijwerkingen en is zelf toepasbaar.
EFT kan gebruikt worden naast reguliere behandelingen.
EFT kan o.a. worden toegepast op de volgende klachten:

  • Angsten
  • Burnout
  • Slaapproblemen
  • Faalangst
  • Trauma
  • Eetstoornissen/verslaving
  • Alle fysieke klachten

Nieuwsgierig naar de achtergrond van EFT of wil je meer informatie, kijk dan op de volgende site: www.emofree.com of www.eftpraktijkactrom.nl (filmpje)